Hogyan kezdjek bele?

Konyhakertünk vagy a kinti kert gondozása még a legstresszesebb napokon is ellazítja a testet és pozitív energiával tölt fel.

Nincs is annál nagyobb élmény, mint mikor az egész család tanúja a növények fejlődésének, hogy gyermekeink megtanulják, hogyan kerülnek a zöldségek asztalunkra. Nem csak élményekben gazdag tapasztalat, de felkelti a gyermekek természet iránti felelősségtudatát is.

A Minigarden-el élvezheti a teraszon, verandán vagy háza/lakása bármelyik helyiségében a növénytermesztést. És létezik-e jobb dekoráció, mint hogy növényekkel vesszük körbe magunkat? Ilyen egyszerű:  ( a videó alján lévő cc gomb megnyomásával lehet  feliratok nyelvei közül választani)

Összeépítés és szerkezetek

A Minigarden összeépítése hihetetlenül egyszerű és a lehetőségek száma végtelen. Moduláris tulajdonságai számos kombinációt tesznek lehetővé, hiszen a modulok függőlegesen és vízszintesen is összeilleszthetőek, de akár magukban is alkalmazhatóak vagy egymásnak háttal is fordíthatóak.

Kint és bent egyaránt felszerelhető, külső és belső falak felszínére, valamint kiszögellésekre egyaránt rögzíthető.

A Minigarden feltöltése

A Minigarden rendszerek inkább a táptalaj használatát igénylik a „sima” földdel szemben. Ennek az egyik fő oka a biztonsági rendszere. Mivel a táptalaj sokkal könnyebb, mint a föld, a Minigarden nincs annak folyamatos megterhelésnek kitéve, melyet a föld súlya okozna. Továbbá a táptalaj jó öntözést, levegőzést és szabad kapacitást biztosít a vízmegtartásra, míg ezek a tulajdonságok a földnél nem találhatóak meg.

Szükséges dolgok

Minden, amire szükség van az egy kisebb kertészkedő készlet, mely egy kézi vetőmag adagolóból, egy lapátból (kicsi ásó), egy kicsi kapából és végül egy öntözőkannából áll.

Vetés és ültetés

Minden növénynek meg van a saját növekedési ideje és igényei (pl. fény, hőmérséklet), melyeket mindig figyelembe kell venni.

Vetéskor a magot finoman beborítjuk termőfölddel, ennek magassága a mag átmérőjének kétszerese legyen. Amennyiben a növény már valamennyire megnőtt és így kerül a Minigardenbe, akkor 6 cm mélyre kell ültetni, valamint körülötte a földet jól tömöríteni kell a növény helyes beágyazása érdekében. Az átültetést lehetőleg a nap második feléban, a délután vége felé ajánlatos elvégezni, mikor már megszűnt a meleg. Vetés és ültetés után szükséges a locsolás.

Öntözés és a Minigarden karbantartása

A fenti lépéseket követően itt az ideje, hogy örömünket leljük növényeinkben. A legfontosabb dolog növényei egészséges növekedéséhez a helyes öntözés biztosítása. A növényeket nem szabad túlöntözni, de ki sem száradhatnak.

Ez vagy a Minigarden öntöző rendszerének segítségével történhet vagy elvégezheti az öntözést egy egyszerű öntözőkannával is. Bármelyik módszert is választjuk, a növények öntözése vagy kora reggel vagy alkonyatkor történjen.

Végül, légy nyugodt, hidd el, munkád elnyeri jutalmát, hamarosan megtapasztalod majd növényeid fejlődését.